GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTUK

Derneğimizin geleneksel hale getirdiği etkinliklerden iftar yemeğinde, üyelerimiz Kestanbol Et Lokantası’nda bir araya geldi.

14 Temmuz 2015 Salı günü akşamı gerçekleşen yemeğe üyeler yoğun ilgi gösterdi. Üyelerin programa erken gelmesi nedeniyle yemek öncesi kendi aralarında samimi bir ortam içinde sohbet ederek hasret giderdiler.

Açık havada gerçekleşen iftar yemeğinin iftar menüsü yöresel tatlardan “Oğlak Çevirme Tandır”, “Kuzu Çevirme Tandır” ve “Kiremitte Köfte” ile oldukça zengin ve doyurucuydu. Doksan beş kişinin katıldığı iftar yemeğinin duasını üyemiz Saim Kaya tarafından yaptırıldıktan sonra sohbet edip eski günleri yad ettiler.

Dernek Başkanı Şaban Ertürk, iftar yemeğindeki konuşmasında Yönetim Kurulu Üyelerini tanıttı, dernek faaliyetleri, Sanat Bülteni ve Web sitesi hakkında açıklamada bulundu. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dernek Başkanı Şaban Ertürk konuşmasında;

“Sayın Teknikerler Birliği Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerim,

Sayın Danışma Kurulu Üyelerim,

Sayın Müdürlerim,

Sayın Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerim,

Derneğimizin değerli üyeleri, saygıdeğer eşleri, aile bireyleri,

Sayın misafirlerimiz ve basınımızın değerli temsilcileri,

Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu adına, dostluk, kardeşlik ve muhabbet duygularımızın pekişmesi ve helal lokmamızı paylaşmak için düzenlediğimiz, bu güzel iftar programımıza bir nezaket örneği göstererek katılan  siz değerli konuklarımıza,  hoş geldiniz diyerek hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

2004 Yılından bu güne faaliyet göstermekte olan derneğimiz 11. Yaşına girdi. 11 Yıllık değişik süreçlerden geçen derneğimiz sayısal, ekonomik ve fiziksel olduğu gibi sanal olarak ta büyüdü. Bu büyüme devam edecek. Üye sayımız 711 oldu ve kirada olsa daha büyük yeni binamıza taşındık. Buradan da inşallah sizlerin de katkı ve destekleri ile kendi ofisimize ve sosyal tesislerimize kavuşacağız. Bu gelişmeleri ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız. Derneğimiz kurulduğundan bu güne, yönetim, denetim ve diğer kurullarda görev alan arkadaşlarımıza, emek veren gönül verenlerimize huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi adını taşıdığımız okul 1945 yılında eğitim öğretime başlayıp Çanakkale’nin kendi adına yapılan binada eğitim veren tek okul olma özelliğini sürdürmekte. Bu tarihi binada eylül ve ekim aylarında okulumuzun 70. Kuruluş yıldönümünü nedeniyle birçok etkinliklerde sizlerle birlikte okul yönetimine destek olacağız.

Değerli dernek üyelerim, bundan sonrada yeni çalışma grubu oluşturmak veya çalışma gruplarında yer almak isteyenlere gerekli ortam sağlayacağız. Sizlerin katılımlarını bekliyoruz. Sizlerde dilediğiniz çalışma grubu içerisinde yer alabilirsiniz. Esnaf üyelerimizi tanımak birbirimizi tanımak, dayanışma sağlamak için esnaf rehberi çıkarma çalışmamız başladı.

Sanat Bülteni 8 yıldan bu güne aralık vermeden devam ediyor. Biliyor musunuz 91. sayıya ulaştık. Çanakkale’nin bir arşivi oldu. Web sitemizi revize ettik. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Yönetim Kurulu üyelerimizden Ali Sacit Öztürk ve Yahya Selcuk beylerin bu konudaki çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Derneğimizin bürosunu gün içinde açık tutmaya özen gösteriyoruz. Dernek yönetim kurulunda bildiğiniz gibi değişiklik oldu. Bu değişiklikler derneğimize güç katacak biçimde şekillendi. Derneğimizin kurullarında görev alıp ta ayrılan arkadaşlar desteklerine devam ettiklerinden katkı verenlerin sayısı artmış oluyor. Tabi ki en büyük destekçimiz değerli Genel Kurul Üyelerimiz, üyelerimizin saygıdeğer eşlerinin sabır ve destekleri olarak ortaya çıkıyor.

Mübarek Ramazan ayının hepinize ve hepimize hayırlı olmasını diler, yaklaşan Ramazan Bayramı’nızı yönetim kurulum adına kutlar, saygılarımı sunuyorum. Allah kabul etsin, afiyet olsun” dedi.

İFTAR YEMEĞİMİZDEN GÖRÜNTÜLER