10. KEZ, 10 NUMARA...

10. Birlik Beraberlik ve Dayanışma Yemeğimizi 11 Nisan 2015 Cumartesi akşamı Parion Hotel’de gerçekleştirdik.

Üyemiz İl Dernekler Müdürü Resul Karakurt, emekli Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Naim Durmaz, okulumuzda görev yapmış müdürlerimizden Remzi Özkaya, Ahmet Özel, Kenan Kurtulmuş, Erol Zeren, Haşmet Erşen, Haki Yavuz ile halen okul müdürü olan Hıdır Kılıç’ın yanı sıra, Samsun Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Liseleri Derneği Başkanı Seydahmet Çay, muhteşem gecenin onur konuklarıydı.

Yaklaşık üçyüz üyenin katılımıyla gerçekleşen yemeğin başından sonuna kadar salona hakim olan coşku sayesinde gece yarısı saat 24:00’e kadar hiç kimse salondan ayrılmadı. Çanakkale Zaferinin 100. Yılı’nı anmak için gösterilen kısa film ile başlayan yemeğin sunumunu derneğimiz yönetim kurulu üyelerinden Ali Sacit Öztürk’ün eşi Şerife Öztürk yaptı. Kısa filmin ardından Çanakkale şehitlerine ithafen okuduğu şiirle gönülleri titreten, gözlerde buğu oluşturan Şerife Öztürk salondan büyük alkış aldı. Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Müjdat Yersen, okulumuzun açılışının 70. Yılı kutlamalarının startını verdiği konuşmasında genel olarak iki ana temaya dikkat çekti. Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılacak bir binaya taşınması planına değinen başkan, bunun yanlışlığına dikkat çekti. “Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, ilkokul, ortaokul ve normal liseler gibi masa ve sıralardan ibaret değildir.Burası bir fabrikadır. Türkiye’de tek olan “Haberleşme Sistemleri Dalı” atölyesi ile UMEM Projesi kapsamında alınan ve bugün Çanakkale sanayisinde birçok işyerinde bulunmayan makine, teçhizat ve sistemlerin taşınmadan büyük zararlar görecektir. Dernek olarak, okulumuzun taşınması fikrini, planını onaylamıyoruz. 700 üyeli bir dernek olarak, 8000 mezun veren okulumuzun bugünkü yerinde kalması için her yola başvuracak kararlılıktayız.” dedi. Başkanın değindiği ikinci önemli konu ise “Mülk Edinme Kampanyası” idi. Bugüne kadar kampanya kapsamında bankadaki hesapta 18.100 TL biriktiğini anlatan başkan, kısa sürede bu miktarı arttırarak, bir miktar da kredi kullanıp bir mülk edinmeyi planladıklarını, bu yıl içinde bunu gerçekleştirmek istediklerini söyledi. “Kendi mülkümüz olduktan sonra kira öder gibi kredi taksitlerini ödeyebileceğiz” diyerek, “Çanakkale Belediye Başkanım Sayın Ülgür Gökhan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Töreni’nde ‘Yürüdüğü yolda iz bırakmayan, o yoldan geçmiş sayılmaz.’ demişti. Yürüdüğümüz meslek lisesi yolunda, dernek yolunda bir iz bırakamazsak bizler de bu yoldan geçmiş sayılmayız.” diye sözlerini tamamladı. Derneğimizde 4. ve 5. Dönemlerde başkanlık yapan Muhsin Akçay’a plaket verilmesinin ardından, okulumuzda görev yapan müdürlerimizin fotoğrafları slayt olarak gösterildi. Hilmi Şener, Zeki Erdemol ve Ömer Ustaoğlu vefat ettiklerinden rahmetle anıldılar. Yüksel Ertem, Fikret Kadıoğlu ve Ali İhsan Türkmen ise mazeret belirterek yemeğe katılamadılar. Salonda bulunan diğer yedi müdürümüz ise fotoğrafları perdeye yansıtılırken isimleri anons edildiğinde sahnedeki yerlerini aldılar. Başkan Müjdat Yersen tarafından, hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür edilerek plaketleri verildi.       Müdürler adına kısa bir konuşma yapan Remzi Özkaya, “Mesleki ve teknik eğitimde kalite düşmektedir. Bugünkü sistem meslek liselerinin önünü tıkamakta, ülkemizin ihtiyacı olan kaliteli ara eleman yetişmesini sağlayamamaktadır.” diyerek, kendilerini davet ederek anılarını tazeledikleri için dernek yönetim kuruluna teşekkür etti.       Dans edip eğlenen üyelerimiz yorulup yerlerine oturduklarında, sıra harmandalı oynamaya geldi. Gecenin ikinci yarısında sunuculuk görevini devralan Hasan Sami Er, az sonra perdeye bir görüntü verileceğini, bu arada harmandalı oynamak isteyenlerinde yavaş yavaş hazırlanmalarını anons etti. 1991 yılında TRT televizyonunda yayınlanan bir programda Çanakkale’yi temsilen folklor oynayan Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin görüntüleri perdeye yansıtılırken, görüntülerin hemen ardından dernek üyelerimiz sahne alarak harmandalı oynadılar. Erkeklerin gösterisinden sonra ise 1991 yılında TRT televizyonunda yayınlanan programda folklor oynayan kız öğrenciler 10. Birlik Beraberlik ve Dayanışma Yemeği'ne de katılarak hünerlerini sergilediler.  TRT'de yayınlanan gösteriden 24 yıl sonra oynadıkları harmandalı ile aynı performansı gösteren bayanlar dakikalarca alkışlandı.       Samsun Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Liseleri Derneği Başkanı Seydahmet Çay, Samsun’dan yönetim kurulu arkadaşlarının selamını getirdiğini söyleyerek, yönetim kurulu adına dernek başkanı Müjdat Yersen’e bir plaket verdi.       Yemekte bulunan Mehmet Gürkan Yüce sahneye çağırılırken biraz şaşkın olsa da üzerinde mumlar bulunan pastanın da görevliler tarafından sahneye getirilmesiyle durumu anladı. Zira 11 Nisan üyemizin doğum günüydü. Mumlara üfleyerek pastayı kesen Mehmet Gürkan Yüce, bu sürpriz dolayısı ile yönetim kuruluna teşekkür etti.       Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği’nin planlaması yapılırken piyango çekilişi yapılmaması kararlaştırılsa da, yemekten bir gün önce ve yemeğin yapılacağı cumartesi günü esnaf üyelerimiz tarafından derneğe gönderilen hediyeler, çekilişle salondaki üyelerimize dağıtıldı. Her zaman olduğu gibi, yine coşku ile söylenen 10. Yıl Marşı ile sona eren gecenin sonunda salonun hala dolu olması ise gözlerden kaçmayan güzel bir görüntüydü.