15. KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YOĞUN KATILIM İLE YAPILDI...

Derneğimiz tarafından düzenlenen 15. Kan Bağışı Kampanyası dernek okul işbirliği ile birlikte okulun tarihi taş binasında yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve 18 yaşını dolduran okul öğrencileri, dernek üyeleri ve veliler kan bağışında bulundular. Okul Müdürü Hıdır Kılıç’ın açılış konuşması ile başlayan program okulumuzun Kızılay Yeşilay Kulübü’nün öğretmenleri ile birlikte Kulüp öğrencileri arkadaşlarını kan verme hususunda bilgilendirme çalışmalarının önemine değindi.

Okul Müdürümüz  Hıdır Kılıç yaptığı konuşmada, “Endüstri Meslek Liselilerin hayatın her alanında kendisini gösterdiği gibi kan bağışın sosyal sorumluluk bilinci içerisinde öğrenci, öğretmen, veli ve mezunlarla birlikte Çanakkale halkına hizmet etmeyi kendimize bir görev olarak gördük. Bu kampanyanın her yıl genişleyerek sürdürüleceğine olan inancımı ifade etmek istiyorum. Mezunlar Derneği ile birlikte hazırladığımız kan bağışı kampanyasını yararlı buluyorum ve çalışmalarını tebrik ediyorum dedi.”

Okul müdürümüzün konuşmasından sonra  Derneği Başkanımız Muhsin Akçay bir konuşma yaparak , "Kan yapay olarak üretilemeyen, kaynağı sadece insan olan hayati bir sıvıdır. Kan vermenin hiçbir yan etkisi olmadığı gibi birçok faydası olduğunu da biliyoruz. Üyelerimize, öğrenci ve velilerimize kan verme bilincini geliştirip, insanlık adına güzel bir şeyler yapmak için 15. kez kan veriyoruz. Sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek, kan ihtiyacı olanlara yardım etmek, Türk Kızılay’ına destek olmak amacıyla yılda iki kez organize ettiğimiz kan bağışı kampanyalarına katılan başta okul Müdürümüz Hıdır Kılıç’a, derneğimiz üyelerine ve okul öğretmenlerimize, okul Kızılay-Yeşilay Kulübü Öğretmeleri Kadriye Bilgiç ve Aylin Dinçkan ve öğrencilerine, velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Kan vermenin, kan veren kişiye de faydalı olduğunu belirten Türk Kızılay’ı Çanakkale Şubesi Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr Muammer Eçier, sağlığı yerinde olan 18-65 yaş arasındaki herkesin kan vermesi gerektiğini belirtti. Kan verme oranının Avrupa ülkelerine göre çok düşük olmasından yakınan Dr.  Muammer Eçier vatandaşlarımızı düzenli kan vermeye davet etti. “Aralık ayı itibarı ile kök hücre/kemik iliği bağışı kan örneği alınmaya başlanmıştır. Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın ortaklaşa çalışmasıyla Ulusal Kemik İliği Bankası oluşturulacak.Bağışçılardan alınan örnekler ve işlem sonrası belirlenen HLA doku tipi bu bankada toplanacaktır. Kök hücre bağışı için gerekli olan ve kan örneği veren bağışçılar herhangi bir hasta ile uyuşması halinde ileriki zamanlarda kemik iliği/kök hücre bağışı için davet edileceklerdir.  Bağışçı olmak için ilgili kişinin bir hastalığı olmaması gerekmektedir.” Dedi.Türk Kızılay’ı Çanakkale Şubesi tarafından, devamlı kan bağışçısı olan Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği yönetim kuruluna ve üyelerine teşekkür etti.

15.cİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASINDAN FOTOĞRAFLAR