7. DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Derneğimizin, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Çanakkale Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği doğa yürüyüşü etkinliği 19 Ekim 2014 Pazar günü yapıldı.

Zirve Dağcılık, Çevre Platformu ve derneğimizden toplam 75 kişinin katıldığı etkinlik, doğaseverlerin sabah saat 08.00’da eski otogar önünde buluşmasıyla başladı. Hazır bekleyen 3 küçük otobüse (midibüs) binilerek ilk durak olan Çan Etili’ye hareket edildi. Burada verilen kısa molada, kahvaltı yapmadan yola çıkanlar kahvaltılık bir şeyler almak üzere markete hücum edince ekonomiye de can verilmiş oldu. Zira sabah saat 09.00 sıralarında, tatil olan pazar gününde, bu kadar insanı marketinde gören market sahibi bir anlık şaşkınlıktan sonra sattığı gıda malzemelerinin tahsilâtını yapmaya yetişmek için büyük çaba harcadı.

Alış veriş tamamlanıp mola bittiğinde 3 araç tekrar hareket etti. Şimdi ilk hedef Söğütalan Köyü idi. Kısa bir yolculuktan sonra varılan Söğütalan Köyü’nde, köy kahvesi önünde 2. mola verildi. Köy yerine göre oldukça büyük sayılan kahvenin içinde ve önünde, üçerli beşerli gruplar halinde kahvaltı hazırlığına başlandı. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Çanakkale Şubesi daha önceleri bu güzergahı kullanarak doğa yürüyüşü düzenleyip, bu köyde mola verdiğinden tanış oldukları kahveciye haber verildikleri için, grup köye vardığında 75 kişiye yetecek çaylar demlenmiş, bardaklar servise hazırdı. Sabah kahvaltısı ve çay keyfinden sonra araçların yönü 700 rakımlı Şarlak Çeşmesi’ne döndü. Söğütalan Köyü’nden sonra yol biraz kötü de olsa, yavaş yavaş çıkılan zirvede araçlardan inildi. Araçlar geldiğimiz yöne, çeşme başına geri dönerken, grup rehberi İbrahim Gül’ün verdiği bilgilerden sonra yürüyüşün yönü de belli oldu. Bayır aşağı, 6 km’lik güzergâhta kestane ağaçlarından dökülen kestaneleri toplayan katılımcılar, bu 6 km mesafeyi yaklaşık 3 saatte kat ettiler. Herkesin elinde poşet ve hemen herkes eğilmiş, sopayla yaprakları karıştırarak kestane topladığından, yürüyüşe katılanlar ne 6 km’lik yolun nasıl bittiğini, ne de 3 saatlik zamanın nasıl geçtiğini anladılar

Yürüyüş sonrası Fayanslı Çeşme mevkiinde ateşler yakıldı, ızgaralar çıkarıldı; bir yandan sucuk ekmekler hazırlanırken bir yandan da kömürde kaynayan suyla çaylar demlendi. Temiz ve güzel bir havada, herkes kendi getirdikleriyle yemeğini hazırlarken, dernek üyelerimiz ayrıcalıklıydı. Çünkü yönetim kurulumuz üyeleri için şişte sucuk, ekmek, ayran, kola getirerek yakılan ateşte hazırladıkları sucuk ekmekleri içecekler ile birlikte üyelerine ikram ettiler. Yemek sonrası demlenen çaylar ve hazır kahveler de yine üyelerimizin ayrıcalığını gösteriyordu.

Ne sıcaktı, ne de soğuk; ne terlendi, ne üşündü. Keyifli geçen bir etkinliğin sonunda hep birlikte çekilen toplu fotoğraf sonrası, toplanılan kestaneler ile birlikte dönüşe geçildi. Çeşitli sebeplerle bu yürüyüşe katılamayan üyelerimiz, mutlu insanların fotoğraflarını gördükten sonra gidemedikleri için biraz üzülebilirler. Ama üzülmesinler; bir sonraki doğa yürüyüşüne katılmaları halinde aynı mutluluğu onlar da yaşayacaktır.