ÇEMLİS-DER

4 Teşekkür
4 Üyelerimiz

ÖZLEM KAYALI'YA GİTTİK

Yeni Yönetim Kurulumuzun gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, derneğimizin gurur kaynağı, bültenimiz yazarı Meral Tüfekçi’yi ziyaret ettik.

Öğretmenlik zor iş
Öğretmenlik zor iş. Hem eğiteceksin, hem de öğreteceksin. Evinde tek çocuğunla bile ilgilenmek zorken, sınıfta 30-40 hatta 50 çocukla ilgileneceksin. Hele bir de, bir okulda yönetici isen işin daha da zor. Okulundaki her şeyden sorumlu olduğun gibi, teker teker bütün çocuklardan da kendi çocuğun gibi sorumluluk duyacaksın. Tabi bir de öğretmen arkadaşlarından...

Öğretmenlerin var, öğrencilerin var, hizmetlin var, kaloriferin var, kömürün var, temizliğin var, boyan var, bakımın var... Her şey var ama bütçen yok. Bunların altından kalkmak kolay iş değil. Özveri ister, meşakkat ister, güler yüz ister, yutkunmak ister. Gün gelecek duymayacaksın, gün gelecek görmeyeceksin. Bunları mükemmel yapmak için, lafın kısası mesleğini seveceksin. Anlayacağınız okullarımızda öğretmenlik ve müdürlük yapmak gerçekten zor iş.

Haydi bunlar neyse de, yaptıklarının takdir edilmesini bile beklemezken, üzerine bir de şikayet edileceksin. Bu kadar derdin arasında birde onunla uğraş. Hakkında verilen dilekçelere cevap vermek için müfettişlere rapor ver. Kendini aklamaya çalış dur. Zor bu meslek; gerçekten zor.

Bizden biri
İlköğretim okulları arasından sıyrılıp devamlı ön plana çıkan Özlem Kayalı İlköğretim Okulu, Çanakkale'nin olduğu gibi derneğimizin de gurur kaynağı. Bu okulun müdiresinin Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi mezunu ve aynı zamanda derneğimizin de üyesi olması, bizim için çok önemli. Kendini Özlem Kayalı İlköğretim Okulu'na adayan, bütün gününü neredeyse okulunda geçiren Meral Tüfekçi'yi makamında ziyaret ettik.

Yeni seçilen Yönetim Kurulumuzun ziyaretleri kapsamında gerçekleşen bu ziyarette, eğitim-öğretim ve derneğimiz hakkında sohbet ettik. Truva Oteli'nde gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulumuza da katılmış olan Meral Hanım, oluşan yeni yönetim kurulunu genel kuruldan tanıdığını ve Sanat Bülteni'nden özgeçmişlerini okuduğunu belirtti.

En çok okunan sayfa
Sanat Bülteni'nde her ay öğretmenlik anıları ile ilgili yazı yazan Meral Tüfekçi, her yazısında adeta ders veriyor. Önceki aylarda web sitemizde yaptığımız, "Bültenimizde En Çok Hangi Sayfaları Okuyorsunuz?" konulu anketimizde, üyelerimizin oyları ile Meral Hanım'ın da yer aldığı 3. sayfa, en çok okunan sayfalar arasında ilk sıralardaydı. Üyemiz Meral Tüfekçi'ye bu yazıları için de ayrıca bir teşekkür borcumuz vardı. Bu ziyarette bu borcumuzu da ödemiş olduk. Okulunu en başarılı okullar arasında tutmak için özveri ile çalışan üyemiz Meral Tüfekçi'yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.